Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
jälkiruoat

Piparitaikina

Piparitaikina tekeytyy valmiiksi yön yli, kunhan siitä ei käy pienet sormet paloja napsimassa!

välipalat

Kaurasämpylät

Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno! Nauti voin kanssa nautiskellen. Mutta varo, pellillinen hupenee yllättävän nopeasti.

napostelu

Nokkosletut

Nokkosletut syntyvät oman maan nokkosista. Kokeile rohkeasti ja yllätä pinaattilettuihin tottunut jälkipolvi!

pääruoat

Uunilohi

Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään. Lohen paistuessa uunissa, perunat tai riisi kiehuvat kattilalla - tai valmistat raikkaan salaatin.

napostelu

Kebab

Kebabin pystyy tekemään myös kotona, kun käytät valmista kebab-lihaa. Nauti jogurtin ja helppotekoisen tomaattikastikkeen kanssa.

pääruoat

Ratatouille

Ratatouille - tuttavallisemmin kasvispata maistuu pääruokana. Sopii erinomaisesti liha- ja kalaruoan lisäkkeenä.

pääruoat

Sienirisotto

Mehevä sienirisotto on herkullista haarukoitavaa. Kuiva valkoviini ja vahva parmesan antavat risotolle hienostuneen maun.

pääruoat

Kanalasagne

Kanalasagne on helppoa arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle.

pääruoat

Pinaatti-lehtikaalipiiras

Pinaatti-lehtikaalipiiras on täysin gluteeniton. Pohja on peruspohja, jossa riisi on pääosassa. Varioi täytteitä oman makusi mukaan.

pääruoat

Pinaattirisotto

Pinaattirisotto syntyy helposti perusrisottopohjasta. Voit käyttää pinaatin tilalla myös vaikkapa lehtikaalia tai porkkanaa.

napostelu

Fetapiirakka

Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään. Nauti salaatin kera pääruokana tai maista iltapalana.

pääruoat

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko on suomalaisen keittiön kotiruokaklassikko. Tarjoa etikkapunajuurien ja herkkukurkkujen kanssa.

napostelu

Persikkarahka

Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana. Varioi mielesi mukaan ja vaihda persikka toiseen hedelmään.

keitot

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto maistuu samettisen pehmeältä. Kokeile viikonloppuna alkuruokana tai focaccian kanssa pääruokana.

keitot

Myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsakeitto on pehmeän makea Halloween-herkku. Annostele currytahnalla potkua. Kokeile ja ylläty!

napostelu

Juusto-pekonipiirakka

Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!

pääruoat

Kanawokki

Kanawokki pyöräytetään wokkipannussa. Käytä lihan tilalla esimerkiksi äyriäisiä, papuja, halloumia tai tofua.

välipalat

Perunarieskat

Perunarieskat on mainio tapa hyödyntää edellisen päivän perunamuusi. Maistuu parhaimmalta lämpimänä voin kanssa!

suolaisetleivonnaiset

Lihapiirakka

Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen. Jauheliha-riisiseos tuo piirakkaan mehevyyttä.

napostelu

Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku on kahvipöydän herkku, jota tarjotaan erityisesti suurissa juhlissa. Kokeile kotona myös arkiviikonloppuna!

pääruoat

Kalamurekepihvit

Kalamurekepihvit eivät ole ollenkaan niin vaikeita valmistaa, kuin kuvittelisi.

napostelu

Tortillalasagne

Tortillalasagne yhdistää parhaat meksikolaiset ja italialaiset maut. Tämä ruoka sopii leffailtaan, se on mättöä parhaimmillaan!

pääruoat

Hirvipaisti

Hirvipaisti on arvokas riistaherkku. Hirvi on taatusti luonnonmukaista lihaa. Nauti metsiemme antia arvostaen.

salaatit

Rosollin kastike

Kastike saa hennon vaaleanpunaisen värinsä punajuuresta. Tarjoile joulupöydässä rosollin kanssa.

napostelu

Vispipuuro

Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu. Parhaimmillaan sokerilla ja maidolla höystettynä.

makeatleivonnaiset

Kaurakeksit

Kaurakeksit tai toiselta nimeltään kauralastut on super-helppo tehdä. Lisää taikinan sekaan halutessasi rusinoita tai kuivattuja marjoja!

välipalat

Uunimunakas

Uunimunakas valmistuu ripeässä puolessa tunnissa. Ripottele päälle halutessasi kinkkusuikaleita, lohipaloja, kasviksia tai vaikka feta-juustoa.

suolaisetleivonnaiset

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on aika tuju eväs. Säilyy parhaiten jääkaapissa, joten pistä sinne syönnin jälkeen.

napostelu

Raparperimehu

Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua. Raparperimehu on raikas kesäjuoma, joka säilyy parhaiten viileässä.

pääruoat

Paahtopaisti

Paahtopaisti on juhlava liharuoka, jonka valmistaminen ei vaadi liikaa kulinaristisia oppeja. Paista noin 1,5 tuntia/kg.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»