Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Suomi24 Reseptit
pääruoat

Punajuuripihvit

Punajuuripihvit paistuvat meheviksi paistin- tai lettupannulla. Jos haluat selvitä ruokahuollosta nopeammin, tee pihvit keitetyistä punajuurista ja perunoista.

pääruoat

Uunimakkara

Uunimakkara on pyhä toimitus. Ei ole sen voittanutta saunan jälkeen!

napostelu

Kebab

Kebabin pystyy tekemään myös kotona, kun käytät valmista kebab-lihaa. Nauti jogurtin ja helppotekoisen tomaattikastikkeen kanssa.

makeatleivonnaiset

Maustekakku

Maustekakku saa hauskan uuden muodon, kun teet sen pitkulaiseen uunivuokaan. Koristele mielesi mukaan esim. pähkinöillä ja kanelitangoilla.

keitot

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto on tavallista pinaattikeittoa viekkaampi. Varo nokkosten pistoja kasveja kerätessäsi.

keitot

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto valmistuu nopsaan, kun teet sen pakastejuureksista! Jos aikaa on himpun verran enemmän, niin keitä tämä edullinen perusruoka tuoreista vihanneksista.

napostelu

Hummus

Hummus valmistuu näppärästi kotikeittiössä. Nauti tahna tuoreen teeleivän tai focaccian kanssa - tai salaatin kyljessä!

makeatleivonnaiset

Rahka-omenapiirakka

Rahka-omenapiirakka saa mehevyyttä rahkasta ja omenoista. Käytä syksyllä tuoreita omenoita ja hyödynnä muina vuodenaikoina kaupan hedelmätiskiä.

välipalat

Pinaattiletut

Pinaattiletut on rautaisen herkullinen välipala. Tarjoa perinteisesti puolukkahillon kanssa - maistuu myös ripauksella sokeria ryyditettynä!

napostelu

Sipulipiiras

Sipulipiiras on tuhti välipala. Nauti pikkuateriana salaatin kera tai ota take away -evääksi luontoretkelle.

pääruoat

Täytetyt paprikat, jauhelihatäyte

Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa. Varioi täytteitä oman makusi mukaan.

keitot

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokkakeitto maistuu samettisen pehmeältä. Kokeile viikonloppuna alkuruokana tai focaccian kanssa pääruokana.

kala

Uuniperunat, lohitäyte

Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta. Kokeile myös kasvis- tai lihatäytteellä!

pääruoat

Bataattilaatikko

Bataattilaatikko valmistuu iisisti valmiista soseesta. Toimii hyvin juhlapöydässä esim. kinkun tai karjalanpaistin kanssa.

suolaisetleivonnaiset

Sienipiirakka

Sienipiirakka kokoaa syksyn sienisadon. Jos metsäsienet eivät ole käsillä, piirakka onnistuu hyvin herkkusienistä.

keitot

Kanakeitto

Kanakeitto saa makua freesauksesta. Nauti höyryävän kuumana. Vinkki: ruokakerma tuo keittoon täyteläisyyttä.

makeatleivonnaiset

Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas. Täytä mielesi mukaan marjoilla tai hedelmillä!

napostelu

Kalakukko

Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan. Käytä valmiita ruistaikinalevyjä, niin kukon valmistus onnistuu helpommin.

kasvis

Valkokastike

Valkokastike on perussoossi, jota voi varioida mausteilla. Kokeile kalan ja perunoiden kanssa tai pastakastikkeen pohjana.

pääruoat

Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään. Tarjoa lisäkkeeksi suolakurkkuja, etikkapunajuuria ja vihersalaattia.

napostelu

Tartar-kastike

Tartar-kastike on helppo juttu! Olitpa aloitteleva kotikokki tai jo kokeneempi, tämä ohje kannattaa kokeilla. Ps. Tartar-kastike maistuu erityisen hyvältä kalan kanssa.

pääruoat

Grillatut kasvisvartaat

Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan. Nauti pääruokana tai lihan/kalan lisukkeena.

pääruoat

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on aina listojen kärjessä suomalaisten suosikkiruoista. Tällä helpolla ohjeella onnistuu vasta-alkajakin!

napostelu

Graavilohi

Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa. Tarjoile itse graavattu kala perinteisesti ruisleivän, perunoiden tai blinien kanssa.

pääruoat

Nyhtökaurawokki

Nyhtökaurawokki on niin hyvää, että vannoutuneemmatkin lihansyöjät antautuvat. Lisäksi ruoka valmistuu käden käänteessä.

napostelu

Sangria

Punaviinipohjainen sangria saa raikkautta hedelmistä ja marjoista. Lisää hedelmiä oman makusi mukaan.

keitot

Avocadokeitto

Mehevä avocadokeitto on helppo tehdä itse. Tämä keitto on lämmin, mutta sen voi nauttia hyvin myös kylmänä.

pääruoat

Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Käytä paksupohjaista pataa ja anna ruoan valmistua hiljalleen liedellä.

napostelu

Nokkosletut

Nokkosletut syntyvät oman maan nokkosista. Kokeile rohkeasti ja yllätä pinaattilettuihin tottunut jälkipolvi!

suolaisetleivonnaiset

Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka maistuu vaikkapa illanistujaisissa. Vinkki: peruspiirakkapohja toimii hyvin myös kinkku- tai kasvispiirakkaan.

Lisää reseptejä >
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»